Hilversum, mediastad, gezegend door Bijbelmarathon

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Bijbelmarathon
Hilversum, mediastad 80 uur gezegend door het Woord

We lezen dagelijks in de Bijbel volgens het Schreeuw om Leven Bijbelleesplan 'In twee jaar de Bijbel door' (www.schreeuwomleven.nl www.woonbijbel.nl). De afgelopen dagen lazen we onder andere Deuteronomium 28:3, waarin staat “Gezegend zult gij zijn in de stad en gezegend op het veld.”, en Deuteronomium 27:8 “Vervolgens zult gij op die stenen al de woorden dezer wet klaar en duidelijk schrijven.” We zijn enthousiast over de zegen van de Bijbelmarathon toen we van 2 tot 5 juni op de Kerkbrink in Hilversum de hele Bijbel lazen.
 
De banner met Johannes 3:16 stond 80 uur op de Kerkbrink. Huis aan huis is de kaart met deze tekst verspreid. Het Woord heeft dag en nacht geklonken. Prijs de HEERE. Wat een zegen. Gods Woord keert nooit ledig terug. We loven en we prijzen U. Sander kreeg een Bijbel. HEERE, open zijn hart. Het meisje boven luisterde vanuit haar open raam. HEERE zegen haar. Het LUNO restaurant vond het maar een bedompte boel. Maar heel Hilversum hoorde het en las eigenlijk mee.
 
Lees je Bijbel bidt elke dag opdat je groeien mag. De zwervers kwamen langs en lazen en aten mee. De organisatie ‘Wording’ werd na de vorige Bijbelmarathon een oase van vrede en liefde en is tot op vandaag een zegen voor Hilversum, waarvoor de kerken enthousiast collecteren. Nu hebben we op ons hart een opvanghuis voor ouderen en eenzamen te openen. Dankbaar dat dit bij kerken en velen leeft.
De ‘Jezus redt’ groep kwam met motorevangelist Nico uit Gorkum, die meteen Jan, die getergd werd door vloeken in zijn hoofd, hielp op te vangen. Vurig en enthousiaste lezers en evangelisten. De Sjofar groep uit Lunteren met Jan Dirk komt elke laatste vrijdag naar station Hilversum en versterkte onze leesgroep. Salomon en Tamar kwamen speciaal uit Amsterdam, namen veel modelletjes mee van een ongeboren baby van tien weken en berichtten later enthousiast dat ze er mee het evangelie van het leven brengen. Een Koptisch Egyptische mevrouw was dankbaar met ons in contact te komen.
 
Ariëtte en het kinderfeest over de Ark van Noach was geweldig. Michiel tekende de Ark en riep op de Kerkbrink ook andere kinderen erbij. Maar die waren op weg naar de Avondvierdaagse. De kinderen waren enthousiast. Ruud van onze Brinktv.com nam het op en ook de kinderen mochten lezen. Dirk Jan maakte opnamen voor RTI Hilversum. En zonder René zouden we geen licht en geluid hebben gehad! Geweldig. Fleur was er ook, hielp mee en las. Samen de weg omhoog. Maartje las met haar opa Jan mee. Bart van acht las dapper alleen. Martin las met zijn zoon om de beurt een vers. De opwekkingsvoorgangers die bij Martin waren om te bidden, kwamen ook lezen.
 
Jan en Paulien en hun VEJO-jongeren vulden de avonden op. Geen probleem. Geredde jongeren met geweldige getuigenissen. Hun Israël sponsor openluchtmaaltijd was een warm bad. Ook een welkom voor Kees en Anne-Mieke van Helden, oud-Hilversummers uit Urk die 1 juni Schreeuw om Leven fulltime versterkten. Ook twee zwervers schoven kort schoorvoetend aan. Opvallend de vele jongeren die lazen. En ook Gerard uit Rotterdam en Peter en Tea uit Amsterdam.
 
Woensdag werd de ouderlingen-nacht: ds. Ezinga kwam zelfs terug, Oscar voorganger van Zout en Licht vulde delen van de nacht (hij wil graag een opvang voor drank en drugsverslaafden beginnen), Martin en Louis lazen acht keer. Tenslotte maakten ouderlingen van Elim, VEG, Thousand Hills, Grote Kerk, CGK en GKV deze laatste nacht rond.
 
Remco, Jan en Bert coördineerden de Bijbelmarathon. Dank voor de kerk, de gemeente en de politie.
Gods Woord keert nooit ledig terug. Bid mee. Op naar de volgende actie. De liefde van Jezus dringt ons. Samen één in de naam van Jezus.
 
dorenbos@schreeuwomleven.nl www.schreeuwomleven.nl www.erishulp.nl www.brinktv.com
www.woonbijbel.nl  tel. 035 6244352  mobiel 06 51199125  Ruitersweg 37a, 1211 KT Hilversum